Page content

article content

Wat is een landingspagina?

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina op je website die maar één doel heeft. Er zijn twee soorten landingspagina’s:

 • Click through landingspagina
 • Lead generation landingspagina

Click through landingspagina is een pagina  dat de mensen warm maakt om uw product of dienst te gaan kopen. Op deze pagina staat informatie over uw product/dienst, testimonials, video’s,… noem maar op. Alles om je bezoeker te overtuigen om je product/dienst aan te kopen. Wanneer men dan doorklikt naar de volgende pagina komt men meestal uit bij de effectieve verkooppagina. Dus waar men hun gegevens moet invullen om over te gaan tot aankoop. Dit wordt vooral gebruikt bij webshops of verkopen van digitale producten.

Een lead generation landingspagina is een pagina die enkel en alleen het doel heeft om de gegevens te verzamelen van de bezoeker. Meestal is dit naam & emailadres. Maar dit kan ook telefoonnummer, adres,… zijn. Eens je de bezoekers hun gegevens hebt, krijg je de toestemming om hen op regelmatige basis te gaan informeren over je product/dienst. Meestal krijgt de bezoeker in ruil voor hun gegevens iets terug in de plaats. In mijn geval kan je een gratis video op mijn homepagina downloaden ivm adverteren op Facebook.  Een lead is dus iemand die geïnteresseerd is in wat je doet en die graag meer info hierover wilt.

Waarom heeft elke website een landingspagina nodig?

Je website is het fundament van je online bestaan. Wat je dus ook doet op social media, adverteren online,… je wilt telkens mensen krijgen naar je website. Dus je website mag niet enkel en alleen een digitaal visitekaartje zijn maar moet ook een doel hebben. één van die doelen is leads genereren. Zoals eerder gezegd dit is informatie verzamelen van de websitebezoeker om deze dan te contacteren. Je websitebezoekers wil je dus gericht sturen naar je landingspagina. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste pagina op je website omdat deze pagina je verkopen zal opleveren.

Ook als je gaat online adverteren wil je de mensen niet gaan sturen naar je homepage op je website maar naar een specifieke landingspagina. Dit is een vaak voorkomende fout dat ondernemers maken. Men stuurt de mensen naar hun homepagina en niet naar hun landingspagina.

Tips & Tricks voor een landingspagina

 • Zorg dat er een duidelijke Call To Action staat op je landingspagina
 • Zorg dat je landingspagina to the point is en dat de bezoeker duidelijk weet wat er van hem verwacht wordt
 • Verwijder alle mogelijke afleiding (dus geen menubalk, geen links naar social media,…)
 • Plaats eerlijke testimonials op de landingspagina, dit zorgt voor social proof
 • Hou het zo laagdrempelig mogelijk, vraag dus om zo weinig mogelijk informatie (enkel voornaam & email)
 • Gebruik een 2 step optin. Dus men moet eerst op een knop drukken en dan pas gegevens invullen. Zie landingspagina “Facebook Advertentieproces
 • Ga je landingspagina gaan splittesten.
 • Zorg dat je landingspagina mobielvriendelijk is.

Een landingspagina maken

Er zijn verschillende manieren om een landingspagina te maken voor je website.

 1. Optimizepress. Dit is een plugin dat je kan installeren op je WordPress website en waarmee je makkelijk landingspagina’s kunt maken. Elke landingspagina kan je dan weer gaan linken met je email marketing providers zoals Mailchimp, Aweber, Getresponse,…
 2. Leadpages. Dit is ook een plugin dat je kan installeren op je WordPress website. Maar dit kan je ook gebruiken als je geen WordPress website hebt. Je kan dan een landingspagina maken op de server van Leadpages zelf. Dus dan zal je landingspagina zo noemen: uwwebsite.leadpages.co.

Voorbeelden landingspagina’s

Voorbeeld: investeren in wijn

 Wat is een landingspagina voorbeeld

Voorbeeld: Kredietkaarten tool

Wat is een landingspagina tweede voorbeeld

Voorbeeld Facebook Advertenties

Wat is een landingspagina fb ads voorbeeld

 

Wat is een landingspagina?

Hopelijk weet je nu precies wat men bedoelt met een landingspagina en kan je dit ook gaan toepassen in je onderneming. Mocht je nog vragen hebben over landingspagina’s en hoe je deze kunt gaan gebruiken in je bedrijf. Kan je mij altijd gaan contacteren. Ik hoor graag van u!

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is een landingspagina?

Plaats een reactie


*