Page content

article content

Wat is Content Marketing?

Wat is content marketing en hoe kan ik dit gebruiken in mijn onderneming?

Eerst en vooral laat u niet misleiden. Op sommige websites zie je dat content marketing dood is en op andere websites zie je dan weer dat content marketing de nieuwste vorm van marketing is.

Content marketing bestaat al jaren. Maar wat is content marketing nu eigenlijk? Enkele definities:

“Content marketing is een strategische aanpak gericht op het maken & promoten van waardevolle & relevante inhoud. Om zo mensen aan te trekken die tot uw gedefinieerde doelgroep behoren en om ze uiteindelijk tot een winstgevende actie aan te zetten.” Joe Pulizzi – Content Marketing Institute

“Traditionele marketing & adverteren is aan de wereld vertellen dat je een rockster bent. Content marketing is tonen dat je één bent.” Robert Rose – Content Marketing Institute

“Content Marketing is het maken van content dat uw publiek gaat informeren & entertainen. En deze content gaan publiceren op plaatsen waar de mensen hun aandacht op gevestigd hebben. Om ze uiteindelijk te overhalen om meer over u te leren.” Sam Decker – Clearhead

“Content marketing is het oplossen van de problemen die je klanten ervaren door content te maken en dit te publiceren in verschillende media kanalen.” Jay Acunzo – NextView

Eigen definitie: wat is content marketing?

Content marketing is uw doelgroep informeren over uw product of dienst op een niet verkopende manier. Door hen waardevolle informatie te geven.

Een voorbeeld van content marketing is de blog van Ikea. Op deze blog geven ze ideeën hoe je je huis kunt inrichten. Natuurlijk zit hier ook een verborgen doel achter. Wanneer je veel inspiratie hebt opgedaan, geven ze je de mogelijkheid om door te klikken naar de webshop.

Wat is content marketing Ikea

Waarom Content Marketing?

Waarom nu gaan starten met content marketing? Content marketing is marketing op lange termijn. Een advertentie in een tijdschrift of op Facebook gaat u misschien een paar klanten opleveren. Maar dit is op korte termijn en uiteindelijk zal je weer een nieuwe advertentie moeten gaan maken. Hier is natuurlijk niets mis mee als je hier een return on investment kunt uithalen. En ik raad u ook aan om te gaan adverteren online.

Maar als je op lange termijn ook wilt scoren dan is content marketing waar je je moet op focussen. Enkele redenen waarom je zou moeten starten met content marketing:

SEO of zoekmachine optimalisatie

Wanneer je artikels schrijft en plaatst op je website dan zal je website sneller gevonden in de zoekmachines.

Content voor je social media

Als je een social media strategie hebt, dan weet je dat content een belangrijk onderdeel hiervan is. Door content te gaan creëren heb je genoeg materiaal om te gaan posten op je verschillende social media kanalen.

Expertgehalte

Voorbeeld: Er zijn twee sportcoaches. De ene heeft een website/youtube kanaal waar hij op regelmatige basis video’s op post over sport/voeding/… en de ander heeft enkel een website met zijn contactgegevens op. Voor wie ga je kiezen?

Voorbeeld: Er zijn twee boekhoudkantoren waar je kan uit kiezen. De ene zet actief interessante artikels op hun website en de andere heeft enkel een website met hun contactgegevens. Voor wie ga je kiezen?

Het compounding effect

Je bent actief content aan het maken en je maakt vooral artikels op je website. Het eerste jaar heb je 50 artikels geschreven. Het eerste jaar komt je websiteverkeer van deze 50 artikels. Het tweede jaar schrijf je nog eens 50 artikels. Maar het tweede jaar krijg je dus websiteverkeer van 100 artikels. Dit is het compounding effect. Op lange termijn gaat dus alles gaan opstapelen.

6 ideeën voor content marketing

1. Infographics

Een infographic is een presentatie over data op een visuele manier. Infographics worden meer bekeken, meer op geklikt en meer gedeeld. Op het einde van mijn instagram gids staat zo een infographic.

2. Quotes

Een quote specifiek in je sector is altijd leuk om te delen met je publiek.

wat is content marketing quote

3. Video’s

Er zijn verschillende soorten video’s dat je kan maken met je onderneming. Zoals animatie video’s, live video’s, informatie video’s,…

4. Gidsen

Blogartikels die iets uitleggen bijvoorbeeld: Instagram gids of Snapchat gids. Of gewoon een artikel zoals deze “Wat is content marketing?”.

5. Lijstjes

Mensen zijn dol op lijstjes zoals 9 tips om meer volgers te hebben op Twitter.

6. Interviews

Je kan iemand gaan interviewen binnenin je sector.

De geschiedenis van Content Marketing

Mocht je echt geïnteresseerd zijn in hoe content marketing is ontstaan dan zal deze video iets voor u zijn.

Comment Section

0 reacties op “Wat is Content Marketing?

Plaats een reactie


*