Page content

article content

Laser Focus Advertenties via Video Betrokkenheid op Facebook

Facebook zet zwaar in op video’s. Ze geven niet alleen voorrang aan facebook live video’s in het nieuwsoverzicht maar ook aan gewone video’s.

Ook voor de adverteerder/ondernemer/marketeer zijn er nieuwe dingen waar we kunnen op inspelen… Vanaf nu kunnen we doelgroepen gaan maken op vlak van betrokkenheid met onze video’s.

In mensentaal: je kan advertenties sturen naar mensen die je video’s hebben bekeken.

Serieus Facebook? Maak je het ons nog makkelijker om te gaan adverteren naar mensen die interesse hebben in ons merk? YES!

Een nieuw tijdperk van LASER FOCUS FACEBOOK ADVERTENTIES!!

Maar hoe maak je een doelgroep op vlak van video betrokkenheid op Facebook?

Eerst en vooral ga je naar je advertentiebeheer en ga je naar doelgroepen. Hier ga je dan een aangepaste doelgroep gaan maken. Daar zie je dan onderaan “betrokkenheid op Facebook”.

video betrokkenheid op facebook

Wanneer je daarop klikt kun je dan “video betrokkenheid op Facebook” gaan selecteren.

Facebook geeft ons 6 mogelijkheden waarop we onze doelgroep kunnen gaan segmenteren:

  1. Personen die ten minste 3 seconden van je video hebben bekeken
  2. Personen die ten minste 10 seconden van je video hebben bekeken
  3. Personen die ten minste 25% van je video hebben bekeken
  4. Personen die ten minste 50% van je video hebben bekeken
  5. Personen die ten minste 75% van je video hebben bekeken
  6. Personen die ten minste 95% van je video hebben bekeken

video betrokkenheid op facebook bekeken

Wanneer je dat gedaan hebt, is het tijd om je video’s te gaan selecteren. Ofwel kan je 1 video gaan selecteren ofwel kan je meerdere video’s selecteren.

Je hebt ook de keuze om aparte doelgroepen te maken zoals enkel en alleen 75% van de video bekeken. Maar je kan deze ook gaan combineren zoals 75% en 95% van de video bekeken. Dit topsegment zijn dus mensen die superveel interesse hebben in wat we doen. Met andere woorden bij deze doelgroep ligt de kans op conversie véél hoger. Dan bijvoorbeeld de doelgroep die de video maar 3 seconden heeft gezien.

video betrokkenheid op facebook selecteren

Waarom zet Facebook zo zwaar in op video’s

Volgens Facebook zelf zal in 2020 het grootste deel van hun nieuwsoverzicht bestaan uit video’s. Op vlak van video’s & live streaming gaat Facebook de concurrentie aan met Youtube, Snapchat,… Iedereen wil hun deel van de taart op vlak van video op het internet.

Dus ofwel kan jij met je onderneming hierop inspelen ofwel kan je achterblijven. Ik raad je aan om eens te gaan nadenken over hoe je onderneming kan starten met video’s te maken.

Mocht je nog altijd je Facebook berichten gaan promoten op je pagina zelf, dan raad ik u aan om het artikel te lezen “Waarom nooit meer een facebook bericht promoten”.

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Laser Focus Advertenties via Video Betrokkenheid op Facebook

Plaats een reactie


*