Het Facebook Advertentieproces van A-Z (video + e-book)
Download Gratis

Page content

article content

Snapchat de Ultieme gids voor Beginners

Mocht je snapchat nog niet kennen, dan wordt het tijd om dit te ontdekken! Op dit moment is Snapchat de tweede meest gebruikte social media app in de Verenigde Staten.

Nu hoor ik u al denken, ja de Verenigde Staten. Dat is niet hier… Dus daarom raad ik u aan om dit nu te gaan gebruiken, vooraleer iedereen het doet.

Via Snapchat kan je op een unieke manier gaan connecteren met de mensen. En daar is waar marketing uiteindelijk om draait. Voor marketeers of bedrijven is Snapchat een handige manier om creatief content te geven aan hun publiek.

Maar hoe kan je nu starten als onderneming met dit social media platform? Gelukkig heb ik deze gids voor u gemaakt!

Snapchat

Als je mij wilt volgen, dan is dit mijn Snapchat Profiel. Naam is: dieter-vh

In deze gids gebruik ik een ander profiel om stap voor stap het begin van je Snapchat avontuur te tonen.

Wat is Snapchat?

Snapchat is een Social Media app voor op je smartphone. Je kan er mee foto’s of video’s versturen naar je vrienden. Je hebt de keuze dat deze foto’s/video’s maximum 10 seconden of 24 uur beschikbaar zijn voor je vrienden.

Hoe gebruik ik Snapchat?

Het begin is altijd wel wat moeilijk en zoeken. Mocht je een vriend of vriendin hebben die Snapchat gebruikt. Vraag het dan aan hen. Zij zullen het wel willen tonen voor u. Mocht je niemand kennen. Kan je deze gids gebruiken dat ik voor u speciaal gemaakt heb.

Hoe uw Snapchat profiel opzetten?

Vooraleer je uw Snapchat profiel kan opzetten, zal je eerst de app moeten downloaden in de iTunes store of in de Google playstore. Open dan de app en dan kom je uit op dit eerste scherm. Je hebt natuurlijk nog geen profiel dus je zal je eerst moeten aanmelden. Om je aan te melden vul je een geldig e-mailadres in en geef je een wachtwoord. Je stelt ook je verjaardag in. Dan krijg je een leuk cadeau op je verjaardag.

Snapchat  Email Snapchat Screenshot_20160427-160334 Screenshot_20160427-160352

Wanneer je dit gedaan hebt, zal je een naam moeten kiezen. Dit is de gebruikersnaam waar andere mensen u op kunnen vinden. Wanneer je je GSM nummer hebt ingegeven krijg je een SMS met een code. Deze zal je dan binnen de 60 seconden moeten invullen en zal uw account geverifieerd zijn. Omdat je GSM nummer gelinkt is met Snapchat zal je ook kunnen zien in uw contactlijst wie er al Snapchat heeft. Deze mensen zul je dan ook kunnen toevoegen en zo heb je direct al enkele vrienden op Snapchat.

Snapchat Gebruikersnaam Screenshot_20160427-160617 Screenshot_20160427-160628  Snapchat contactlijst

Je wordt nu meegenomen naar een scherm waar je foto’s en filmpjes kunt maken. Maar vooraleer we dat doen. Klik op het spookje bovenaan. Hier kan je vrienden toevoegen of je vrienden zien. Als je op het wiel rechtsboven klikt zal dit je meenemen voor verdere instellingen.

De basisinstellingen van Snapchat zijn: enkel en alleen wanneer je een vriend hebt toegevoegd zal deze ook een Snap naar u kunnen sturen. Wanneer er iemand u een Snap probeert te sturen en je hebt hem nog niet toegevoegd. Dan zal je hierover een melding krijgen en heb je de kans om deze persoon toe te voegen. De snap dat deze persoon heeft gestuurd zal wel niet zichtbaar zijn, zolang jij hem/haar niet hebt bevestigd als vriend.

Natuurlijk kan je dit anders gaan instellen wanneer je op het wiel drukt rechtsboven.

Screenshot_20160427-160729 Screenshot_20160427-160738

Hoe maak je een Snap?

Wanneer je op het beginscherm bent van Snapchat en je wilt een foto maken druk dan gewoon op de grote witte knop. Wil je een video maken? Dan zal je deze knop moeten blijven indrukken.

Screenshot_20160427-160745   Screenshot_20160427-160816

Hoe plaats ik tekst in mijn Snap?

Wanneer je een foto gemaakt hebt dan druk je op die foto en komt er een doorzichtige grijze balk tevoorschijn. Hier kan je nu je tekst in typen.

Screenshot_20160427-160829

Timer instellen

Wanneer je een snap naar iemand verstuurt dan is deze foto maar beschikbaar voor een beperkte tijd. Deze tijd is maximum 10 seconden en deze kun je onderaan links instellen als je op de timer drukt.

Screenshot_20160427-160948

Foto/Video opslaan

Stel je hebt een geniale foto/video genomen en je wilt deze opslaan. Geen probleem! Rechts van de timer staat een pijltje naar onderen. Je klikt op dit pijltje en je foto/video is automatisch verplaatst naar uw galerij. Zonder Snapchat te moeten verlaten.

Screenshot_20160427-161035

Foto bewerken

Je kan je foto bewerken op verschillende manieren. één van die manieren is door er op te gaan tekenen. Hoe doe je dit? Door rechtsboven op het potloodje te gaan drukken. Helaas ik ben niet zo een tekentalent… Toch nog een paar mooie voorbeelden wat je allemaal kan doen met Snapchat.

Screenshot_20160427-160926 Snapchat art 1 Snapchat art 2 Snapchat art 3

Je kan ook filters gaan plaatsen op Snapchat door naar links of naar rechts te vegen met je vingers. Dit gaat enkel nadat je een video/foto genomen hebt. Je kan ook dan de tijd gaan plaatsen bij je foto, hoe rap je aan het rijden bent, of je kunt zelf uw video’s versnellen of vertragen. Test het eens uit!

Screenshot_20160427-161026

Hoe een snap verzenden?

Wanneer je een foto/video hebt gemaakt en je hebt uw tijd ingesteld. Druk dan op het pijltje rechts beneden. Nu kom je uit op dit scherm en heb je twee keuzes. Ofwel verstuur je de snap persoonlijk naar je vrienden (deze kunnen het dan maximum de seconden zien dat je hebt ingesteld) ofwel zet je je snap op je verhaal en dan is deze 24 uur beschikbaar voor al je vrienden. Eigenlijk is er nog een derde keuze en deze is dat je het op je verhaal zet en naar je vrienden stuurt.

Screenshot_20160427-161113 Screenshot_20160427-161123 Screenshot_20160427-161217

Wanneer je een video/foto plaatst op uw Snapchat verhaal dan kun je de statistieken gaan bekijken. Dus wanneer je je video/foto hebt geplaatst staat deze bovenaan je scherm. Als je op die drie bolletjes tikt dan zal je je Snapchat statistieken zien. Mocht je je video of foto nog willen opslaan dan kan je dit hier ook doen.

Hoe kan je andere mensen hun Snapchat verhaal bekijken?

Deze verhalen zullen bovenaan verschijnen. Als je ze wilt zien, hoef je er enkel maar op te tikken. Snapchat heeft de functie dat het al je verhalen van je vrienden automatisch achter elkaar zal afspelen maar als je hier wat tempo wilt in steken. Want we hebben niet de hele dag om naar die verhalen te kijken. Dan druk je gewoon op je scherm en gaat deze automatisch naar de volgende Snap. Of wel beweeg je met je vinger van rechts naar links om naar iemand anders zijn verhaal te gaan. En naar omlaag om af te sluiten. Zoals je hier ook kan zien op de afbeelding.

Screenshot_20160427-161151

Als je op iemand zijn verhaal wilt reageren dan kan je deze persoon een persoonlijk bericht sturen. Dit doe je door te vegen van beneden naar boven. Dan komt er automatisch een scherm waar je je tekst kunt in typen.

Zelf de president van de Verenigde Staten zit op Snapchat

Barack Obama himself op Snapchat!

Maar hoe kun je nu van die gekke gezichten krijgen op Snapchat?

Snapchat voor bedrijven Snapchat voor bedrijven

Laten we dit doen in enkele stappen:

  1. U activeert de front camera (dus de “selfie” stand)
  2. U drukt op het scherm op uw gezicht en u houdt deze vinger ingedrukt tot u zo een raster ziet verschijnen
  3. U kiest een filter
  4. U volgt de stappen op uw scherm
  5. Voor meer filters veeg met uw vinger naar links

één van deze filters (de laatste) is Face Swap. Hiermee kun je wisselen van gezicht met een andere persoon. Je volgt dezelfde stappen als hierboven, je activeert de laatste filter. Een aanrader voor op familiefeestjes.

Snapchat voor bedrijven

Waarom zou je gaan starten met snapchat voor uw onderneming. Omdat bijna niemand het doet hier in België of Nederland. In de Verenigde Staten zijn ze geleidelijk aan hierop aan het inspelen. Neem nu Amazon, die stuurt via Snapchat ideeën van leuke cadeau’s, aanbevelingen van producten, exclusieve promoties,… Ok, jij bent geen Amazon en ik ook niet maar waarom niet dezelfde technieken gebruiken als de grote spelers maar op een kleinere schaal. Zo kan je nog meer gaan connecteren met uw doelpubliek.

Hier nog 5 ideeën dat je misschien kan gaan doen met Snapchat voor uw onderneming:

1. Product Launch

Wanneer je een nieuw product hebt, kun je de spanning er in houden en dit enkel maar gaan lanceren voor uw snapchat volgers. Vooraleer het grote publiek er weet van heeft.

2. Fun! Fun! Fun!

Maak van uw onderneming een leuke bedrijf. Bijvoorbeeld Audi stuurde leuke foto’s/video’s van de Superbowl (gigantisch sportevenement in Amerika) naar al hun volgers. Dit werd meer dan 100.000 keer bekeken en in totaal hebben 37 miljoen mensen het op één of andere manier wel gezien. (vb. Op smartphone van vriend/vriendin)

3. Je spreekt een jong publiek aan

Is uw doelgroep jonge mensen? Perfect, speel hier dan op in.

4. Achter de schermen

Toon het bedrijf eens achter de schermen. Hoe wordt alles gemaakt, wat doet jij allemaal op een dag. Ik ben er van overtuigd dat er veel mensen hierin zijn geïnteresseerd.

5. Bouw een community

Bouw een publiek rondom uw onderneming. Zorg dat mensen actief uw content willen consumeren.

Start Snapchatting!

Voila, was dit nu zo moeilijk? Vergeet mij niet te volgen op Snapchat. Snapchat naam: dieter-vh

Snapchat

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Snapchat de Ultieme gids voor Beginners

Plaats een reactie


*