Page content

article content

Welke livestream video mogelijkheden heb je op dit moment? (5 meest bekende)

Welke livestream video mogelijkheden heb je op dit moment?

  • Facebook Live video’s
  • Youtube Live video’s
  • Periscope
  • Snapchat (bijna live)
  • Instagram Stories (bijna live)

Wat heb ik geleerd na 40+ Facebook livestream video’s?

Met mijn Facebook pagina ben ik al meer dan 40 keer live gegaan. Met andere pagina’s van klanten zoals een kledingswinkel of een winkel voor baby artikelen ook al live geweest.

Wat heb ik nu geleerd uit meer dan 40 Facebook Live video’s?

Facebook live video’s krijgen op dit moment voorrang in het nieuwsoverzicht. Met andere woorden het bereik van een live video zal veel groter liggen dan een afbeelding dat je gewoon gaat posten op je pagina.

Facebook live video’s hebben wel wat voorbereiding nodig. Je wilt niet je camera aanleggen en niet weten wat te zeggen of te doen. Als je spreekt in de camera zorg dat je wel de grote lijnen hebt van je verhaal dat je gaat brengen.

Facebook live video’s werken enkel en alleen maar met een goeie internetverbinding. En hou ook altijd je smartphone verticaal. Anders sta je maar raar op beeld en dit willen we ook niet.

Hoe starten met zo’n Facebook live video’s? Check dan deze Facebook Live Checklist.

Verschillende Facebook live video strategieƫn

1. Q & A of Vraag en antwoord

Verkoop je een product of dienst waar de mensen wel af en toe eens vragen over hebben. Ga voor een wekelijkse/maandelijkse vraag en antwoord sessie.

2. Paar korte tips

Kan je waarde gaan geven aan je Facebook fans of andere mensen, geef dan een paar tips & tricks.

ROI van Facebook Live video’s

Voor alle mensen die altijd een return on investment willen zien… šŸ™‚

Je bouwt met zo’n video’s een betere relatie op met je bestaande/nieuwe fans. Die dan later eventueel zullen aankopen.

Maar… Kan je iets verkopen op zo’n live video’s? (zelf nog niet getest)

Het is te zien hoe je het aanpakt. Als je bijvoorbeeld 30 minuten live gaat en constant waarde geeft aan je publiek en op het einde iets verkoopt.Ā Kan het wel goed zijn als je hen doorverwijst naar een link waar ze onmiddellijk iets kunnen kopen, kans dat ze dit ook zullen doen.

Een absolute meester hierin is Frank Kern. Die verkoopt tussen de 10.000 – 40.000ā‚¬ op zo een live video’s. Maar ik wil je nu ook niet laten dromen. Hij is echt wel een expert in wat hij doet.

Youtube Live video’s

youtube live video

Je hebt twee mogelijkheden om live te gaan streamen op je youtube kanaal:

Youtube live: direct

Je gaat onmiddellijk live met je Youtube kanaal.

Youtube live: evenementen

Je maakt een evenement aan en je volgers kunnen dan zien wanneer de livesessie is gepland. Je hebt ook meer instellingen bij evenementen dan mocht je direct live gaan.

Periscope

Periscope is een app dat het mogelijk maakt om te gaan livestreamen met je smartphone. Het leuke eraan is dat je deze livestream kan gaan doen vanuit je Twitter account.

Aangezien Periscope hier niet zo de populairste app is in Belgiƫ, geef ik wel het advies om het te gebruiken samen met je Twitter account. (als je aanwezig bent op Twitter).

Periscope Live video

Snapchat (bijna live)

Snapchat is niet echt “live live” maar zorgt toch wel voor die bijna live ervaring aangezien er ook niet aan geknipt & geplakt kan worden zorgt dit voor een authentieke sfeer.

Voor de mensen die Snapchat totaal niet kennen, dan kan je “Snapchat voor beginners” lezen.

Instagram Stories (bijna live)

instagram-stories

Instagram Stories is net zoals Snapchat niet echt “live live” maar zorgt opnieuw voor die bijna live ervaring. Je kan wel wat filters gaan toevoegen en wat tekst bij schrijven maar echt gaan knippen en plakken kan je niet.

Wel kan je net zoals bij Snapchat je video’s opnieuw en opnieuw gaan doen vooraleer je ze effectief gaat posten.

Wil je graag starten met Instagram? Lees dan de “Instagram gids voor beginners“.

Conclusie Live video’s

Live video gaat nog steeds meer en meer groeien in 2017. Vooral Facebook live begint bij het “gewone” publiek steeds meer en meer gebruikt. Als ik kijk naar mijn vrienden op mijn profiel, krijg ik wekelijks toch wel een melding van mensen die eens live zijn geweest.

Op vlak van pagina’s, grote pagina’s zoals VTM Nieuws spelen hier op in, bijvoorbeeld met de presidentsverkiezingen in Amerika.

Comment Section

0 reacties op “Welke livestream video mogelijkheden heb je op dit moment? (5 meest bekende)

Plaats een reactie


*