Page content

article content

Is Clickfunnels de moeite waard? The Good, the Bad & the Ugly.

Clickfunnels wint aan heel wat populariteit in de VS, Australië,… maar hier in België/Nederland is deze tool nog redelijk onbekend. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit wat Clickfunnels is, wat je ermee kan doen en waarom het handig kan zijn voor je onderneming of online business.

Wat is clickfunnels?

Clickfunnels is een software om makkelijk webpagina’s te maken zoals een optin formulier, productpagina, webinarpagina,… zonder enige vorm van technische kennis of code dat er aan te pas komt.

Gelijkaardig als de landingspagina tools Leadpages, Unbounce,… maar in plaats van een enkele pagina, bouwt Clickfunnels de volledige funnel voor je in slechts enkele klikken.

Clickfunnels is ook meer dan een software, het is ook een community van online ondernemers.

Wat is een funnel?

Goede vraag! Wat is een funnel? Een funnel is een soort van trechter die websitebezoekers leidt van bezoeker naar koper. Je hebt verschillende soorten funnels zoals een:

 • Optin funnel: je stuurt mensen naar een landingspagina en in ruil voor hun naam & e-mailadres krijgen ze iets waardevol zoals een e-book, video,…
 • Webinar funnel: je stuurt opnieuw mensen naar een landingspagina maar hier schrijven ze zich in om een online (live) training te volgen
 • Membership sites: een online leeromgeving met verschillende video’s/e-books/… waar mensen zich op kunnen inloggen. Dit kan je dus linken aan een betaalpagina en wanneer iemand betaald heeft krijgt men toegang tot de online leeromgeving.
 • Salesfunnel: je stuurt mensen naar een pagina waar ze iets kunnen aankopen

salesfunnel clickfunnels

 

Wat kan clickfunnels nog meer?

 • Integratie met je emailmarketingsysteem: Clickfunnels kan je perfect gaan linken met e-mailsystemen als Activecampaign, Mailchimp, Aweber,… zodat wanneer iemand zich inschrijft ook onmiddellijk in de juiste lijst terecht komt in je e-mailmarketingsysteem.
 • Drag & drop builder: je hebt geen technische kennis nodig om clickfunnels te kunnen gebruiken. Clickfunnels gebruikt het systeem ‘What you see is what you get’ met andere woorden het is een lege doos dat je krijgt en jij kan er de blokken in steken naar keuze via een drag & dropsysteem.
 • Shopping cart: Niets is zo hatelijk als je betaalsysteem niet kan ‘spreken’ met je e-mailmarketingsysteem of je online leeromgeving. Clickfunnels heeft zijn eigen shoppingcart en aanvaard dus betalingen. Je kan er zelf voor zorgen dat mensen na hun aankoop nog een nieuw aanbod krijgen zonder dat ze hun betaalgegevens opnieuw moeten ingeven om het aan te kopen.
 • Hosting: Clickfunnels heeft zijn eigen hosting. Je kan Clickfunnels gebruiken op een subdomein vb. dieter.clickfunnels.com of op je eigen domeinnaam. Ook is clickfunnels integreerbaar met WordPress via een plugin.
 • Affiliate management: in de upgrade van Clickfunnels kan je zelf een affiliatesysteem aan koppelen zodat je ook aan je partners een commissie kan geven als ze iets verkopen voor jou.
 • Emailmarketing: in de upgrade van Clickfunnels heb je ook geen externe e-mailmarketingsystemen nodig maar kan je perfect mails gaan sturen naar de juiste mensen op het juiste moment.

 

Wanneer is Clickfunnels iets voor jou?

Als jij geen zin hebt om in verschillende platformen te werken. Als jij geen kennis hebt van code. Als jij geen zin hebt om veel tijd te verspillen.

Het is super handig als jij:

 • online cursussen verkoopt
 • coaching/consulting
 • software verkoopt
 • aan lead generation doet
 • webinars geeft
 • online producten verkoopt
 • evenementen geeft
 • niet wil wachten op je websitebouwer
 • een webshop hebt
 • lokale bedrijven die snel willen schakelen

Ik gebruik het als online leerplatform voor klanten die al een offline training van mij gevolgd hebben. De klanten krijgen dan nog video’s te zien in een gesloten platform gelinkt aan een Facebookgroep waar ze vragen kunnen stellen.

Voorbeelden van clickfunnels (algemeen)

 

Hoe werkt deze funnel?

Je krijgt een gratis boek zoals DotComsecrets of Expertsecrets en je betaalt enkel de verzending. Je denkt waarschijnlijk, tof zo’n gratis boek, maar dat is slechts het begin. Stel je voor dat je het book aankoopt, dan krijg je opnieuw een aanbod op de 2e pagina waar je nog extra cursussen/boeken/goodies/… kan kopen aan een tijdelijke, lagere prijs.

Mocht je dit niet interesseren dan klik je door naar de volgende pagina waar je opnieuw een aanbod te zien krijgt. Dit proces wordt meerdere malen herhaald tot je uiteindelijk op de bevestigingspagina bent beland. Zo brengt een ‘gratis boek’ toch veel meer op dan enkel de verzendingskosten.

 

Voorbeelden van Clickfunnels in België of Nederland

Enkele voorbeelden van hoe deze landingspagina tool gebruikt wordt in België/Nederland. Vooral in Nederland zie ik de software onder internet marketeers steeds meer en meer opduiken, ben benieuwd waar dit gaat eindigen.

 

Wat ik persoonlijk leuk vind aan de software?

Wat mij aanspreekt aan Clickfunnels is vooral de community die erbij komt. Het marketing team weet echt hoe ze een community moeten bouwen & de mensen binden aan hun merk. Ze bouwen een hele tribe aan hun merk door events te organiseren (FunnelHacking live), een Facebook groep waar je vragen kan stellen,… 

En kan het makkelijk inzetten voor mijn klanten doordat ik ook landingspagina’s kan maken & koppelen aan hun e-mailsysteem zonder aan hun website te hoeven prutsen.

 

Wat zijn de verbeterpunten aan Clickfunnels?

Enkele verbeterpunten zijn:

 • koppeling met Mollie zou de software helemaal afmaken
 • Livechat met Clickfunnels als je problemen hebt of vragen
 • mooiere templates (kan je ook zelf maken) maar mag soms iets minder ‘Amerikaanser’
 • marketing mag soms ook iets minder ‘Amerikaanser’, of gaan we wel allemaal miljonair worden? 🙂

 

Hoeveel kost de tool?

Start vanaf 97 dollar per maand. Wat op zich betaalbaar is voor zo’n ‘all in one’ tool. Mocht je dit goedkoper willen dan zal je technischer al meer verstand moeten hebben. Kan je koppelingen gaan maken met Leadpages, betaalsystemen, affiliate plugins,…

Op zich valt 97 dollar per maand (84 euro per maand omgerekend) nog heel goed mee dus! Als je wil kan je zelf 14 dagen gratis proberen via deze link. (mocht je je inschrijven, verdien ik er ook iets aan).

 

Wie zit er achter Clickfunnels?

Het brein achter de software is Russel Brunson & Todd Dickerson. Russel Brunson is de marketeer & Todd Dickerson is de software architect. 

Russel heeft een hele weg afgelegd in de internet marketing wereld. Hij is gestart met het verkopen van informatieproducten ‘hoe maak je een aardappelkanon’. Russel kende heel wat ups & downs en heeft nu een succesvolle onderneming ‘Clickfunnels’.

 

Conclusie

The good: all in one tool voor je online business.

The bad: geen integratie met Mollie

The ugly: soms te Amerikaans

 

Gebruik ik het zelf? Jazeker! Walk the talk…

Comment Section

3 reacties op “Is Clickfunnels de moeite waard? The Good, the Bad & the Ugly.


Door Dirk op 29 september 2018

Hoi, goed artikel. Is er wel een mogelijkheid om je product te verkopen op een landingspagina en je Mollie betaalsysteem eraan te koppelen? Of kan je simpelweg Mollie in geen mogelijkheid koppelen?


Door Dieter op 9 oktober 2018

Dag Dirk, mollie kan je niet koppelen. Je kan wel werken via Paypro en via zapier koppelen. Stel iemand komt op je salespages –> order page -> paypro form op aparte website –> bedankingspagina en is er terugkoppeling mogelijk van een lead naar een membership area of iets dergelijks.


Plaats een reactie


*