Page content

article content

32 Beste Online Marketing Tools voor Ondernemingen

Online marketing tools dat elke onderneming zou kunnen gebruiken om hun online aanwezigheid te vergroten. Deze online marketing tools bestaan uit apps, plugins, platformen, websites,… Met andere woorden alles wat je kan gebruiken online.

De Website Tools

wordpress online marketing tool

1. WordPressEen WordPress website is het beste platform om met te starten. Het is makkelijk op te zetten, wordt goed gevonden in de zoekmachines en is schaalbaar. Hoe kan je nu het best starten met een WordPress website, lees het in deze gids. In een paar minuten kan je met een gratis template al een website hebben. Voor geavanceerde functies heb je dan wel meer kennis of plugins nodig.

2. OptimizepressOptimizepress is de handigste template om WordPress websites met te maken die gericht zijn op marketing. Je kan er makkelijk je blog met beginnen, landingspagina’s maken, emailmarketing software met linken,… Je kan kiezen voor templates of je kan zelf je website maken via de live editor. En alle pagina’s dat je maakt met Optimizepress zijn automatisch responsive.

3. LeadpagesDit is een handige tool waarmee je landingspagina’s kunt maken slechts enkele minuten. Alle bekende e-mail marketing providers zitten ook ingewerkt in het systeem dus alles is makkelijk te koppelen. Deze online marketing tool is een must voor elke onderneming die hun online marketing serieus neemt.

4. InstapageIs hetzelfde als Leadpages maar bij Instapage kan krijg je ook alle statistieken van je landingspagina’s en kan je gaan A/B splittesten.

5. SitegroundIk heb al verschillende hostingproviders geprobeerd maar Siteground springt er wel telkens bovenuit. Nog nooit problemen gehad met mijn website en wanneer ik een vraag heb, er is een 24/24u live chat waar ze u graag verder helpen.

Social Media Tools

grum online marketing tool

6. GrumDit heeft mijn leven zoveel makkelijker gemaakt. Met deze tool kan je foto’s op Instagram gaan plaatsen vanop je computer. En je kan deze zelf gaan plannen in de toekomst. Wat u weer veel tijd bespaart. Je maakt één keer per week of per maand je schema en ze worden vanzelf gepost.

7. Meet EdgarEen social media management platform waarmee je al je posts van LinkedIn, Twitter & Facebook kunt beheren. Je kunt alle data gaan bekijken van de posts & je kan alles ook gaan plannen in de toekomst.

Communicatie Tools

Online Marketing Tool Trello

8. TrelloHiermee kan je al je taken gaan beheren dat je nog moet doen aan de hand van verschillende borden. Zie het als een online to do lijst.

9. OutlookOld but gold. Voor al je e-mailverkeer of emailadressen. één adres Outlook.

10. SkypeTe ver rijden naar een klant of een leverancier maar toch wil je iets meer dan een telefoongesprek, gebruik dan Skype.

11. DropboxMijn grootste nachtmerrie is dat mijn computer crasht en ik alles kwijt ben. Daarom staat alles wat ik doe op mijn laptop op dropbox. Liever 9€ betalen per maand dan alles kwijt zijn. En ik kan mij overal ter wereld inloggen op dropbox en ik kan aan mijn materiaal. Ook handig voor op de smartphone.

12. Google DriveHetzelfde als met Dropbox maar ik vind het handiger om samen met iemand een Google Drive te delen dan met iemand Dropbox. Daarom gebruik ik vooral Google Drive voor als ik samenwerk met andere mensen.

Seo & Marketing Tools

Yoast online marketing tool

13. YoastYoast is DE plugin die elke website zou moeten hebben. Via deze plugin kan je je pagina’s & blogposts op WordPress gaan optimaliseren zodat deze beter gevonden worden in de zoekmachines. Je hoeft gewoon alles in te vullen en Yoast kijkt waar je nog meer kan gaan optimaliseren. Door deze plugin sta ik op verschillende zoekwoorden op nummer 1 in Google.

14. Google AdwordsHiermee kan je mensen naar je website sturen betalend. Via Google Adwords kan je snel testen hoe en landingspagina het doet en of er mensen zich inschrijven. Je geeft de zoekwoorden waarop je wilt adverteren in Google Adwords en wanneer iemand zoekt naar die bepaalde zoekwoorden dan zal uw advertentie verschijnen bovenaan in Google.

15. ZoekwoordenplannerIn de zoekwoordenplanner van Google kan je kijken hoeveel keer er gezocht wordt naar een bepaald woord. Dit is handig om te weten als je een nieuwe blog post aan het maken bent.

16. PingdomPingdom heeft een gratis tool waarmee je de snelheid van je website kunt berekenen. De snelheid van de website is nog één van de belangrijkste dingen waar je moet op letten. Veel mensen haken af wanneer de website te traag aan het laden is.

17. WebinarninjaAls je wilt starten met webinars gebruik dan Webinarninja.

18. AppSumo “The Money Is In The List” Ooit al van gehoord? Uw website moet ervoor zorgen dat mensen zich inschrijven op uw email lijst. Zodat jij deze bezoekers later nog kunt contacteren. Via deze handige tool kan je overal op je website plaatsen maken waar mensen zich kunnen inschrijven op uw email lijst.

19. Mailchimp Wanneer mensen zich ingeschreven hebben op uw email lijst dan moet je deze gaan opvolgen via verschillende waardevolle e-mails. Hiervoor gebruik ik Mailchimp. Is gratis tot 2000 e-mailadressen en kan je nog eens 12.000 e-mails versturen per maand. Maar hoewel de gratis versie al veel doet, raad ik u de betalende versie aan omdat je dan automatische mails kunt versturen. Een autoresponder is een online marketing tool die niet mag ontbreken!

Graphic Design Tools

canva online marketing tool

20. CanvaCanva is een gratis graphic design tool dat gratis is. Je kan makkelijk foto’s maken voor al uw social media accounts. Je kan e-books maken, flyers, visitekaartjes,… noem maar op.

21. WordswagAls je coole lettertypes wil gebruiken voor op een foto. Enkel wel maar beschikbaar op de smarpthone.

22. Adobe PhotoshopAls je ongelimiteerd foto’s wilt bewerken en zaken bijzetten dan is Photoshop voor u. Wees wel gewaarschuwd er zal wel wat tijd en energie kruipen om deze tool volledig te verstaan.

23. Adobe IllustratorDit is een toevoeging op Photoshop via Illustrator kan je ook vectoren, logo’s, illustraties,… gaan maken.

24. UnsplashWebsite waar foto’s GRATIS kan downloaden om dan te gebruiken.

25. StockunlimitedDuizenden foto’s dat je kan gebruiken voor op je website, voor op social media,… Is wel betalend maar het is de investering waard!

26. Ebook Cover Software. Zoals eerder gezegd, een e-mail lijst is super belangrijk. Maar hoe kan je mensen nu gaan overtuigen om zich in te schrijven op uw email lijst. Door hen iets gratis te geven. Een ebook bijvoorbeeld. Als je graag een 3d design wilt maken van uw ebook dan is dit de software die je moet gebruiken.

Statistieken

Online marketing tools: Google analytics

26. Google AnalyticsHet absolute minimum waarmee elke website gelinkt moet worden. Je wilt op zijn minst weten hoeveel mensen er komen naar uw website. Wat is het nut anders van uw website? Met Google Analytics kan je precies weten hoeveel mensen er op uw website zijn geweest, hoelang deze daar zijn gebleven, van waar ze afkomstig zijn, welke pagina’s ze bezocht hebben,…

27. Facebook Power EditorAls je advertenties wilt maken op Facebook doe dit dan in de Power Editor. De power editor is enkel maar beschikbaar voor Google Chrome en geeft u opnieuw immens veel data over uw advertenties. Als je wilt weten hoe je succesvol Facebook kunt gaan inzetten, download dan hier het gratis e-book.

Google Chrome Extensies

28. Facebook Pixel HelperHeb je een Facebook pixel op je website en je wilt deze gaan controleren. Met deze extensie kan je dit gaan controleren. Wat is nu een Facebook pixel? Dit is een handige pixel dat je kan plaatsen op je website en die al het websiteverkeer van Facebook bijhoudt. Met andere woorden als je dan een advertentie opmaakt kan je gericht gaan adverteren naar de mensen die op je website zijn geweest.

29. News Feed EradicatorAls je veel met Facebook bezig bent voor je werk is dit een must. Dit zorgt ervoor dat alles op je Facebook nieuwsoverzicht verdwijnt. Geen afleidingen meer! Enkel maar nog inspirerende quotes.

Nog meer online marketing tools… Betaalproviders

30. E-actVerkoop je iets online en zijn die betalingsmogelijkheden op je website een hele rompslomp. Gebruik dan e-act, zij zorgen voor alles!

31. PayproHeb je een product dat je online verkoopt en wil je graag dat uw product ook door andere mensen worden verkocht. Je kan je product dan op Paypro plaatsen en andere mensen kunnen dit dan linken aan hun website. Per verkoop krijgen ze hier uiteraard een commissie op.

32. StripeOnline betalingen ontvangen zonder veel te moeten betalen aan dit systeem. Stripe is het goedkoopste dat er op de markt is. Ze maken online betalen met een kredietkaart

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “32 Beste Online Marketing Tools voor Ondernemingen

Plaats een reactie


*