Page content

article content

7 Zaken Dat Je Zou Moeten Doen Om Je Social Media Marketing Te Boosten!

1. Entertain je fans met humor

Humor is een fantastische manier om te gaan connecteren met je publiek. Eens je begrijpt waarmee je publiek kan lachen dan kan je hierop gaan inspelen. Resultaat? Veel meer interactie met je fans!

2. Inspireer je fans

De personen die je volgen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram,… volgen je voor een reden. Ze willen graag van je horen! Dus wees niet bang om eens iets te posten over jezelf.

Maar zorg wel voor een balans! Je wilt ook niet teveel over jezelf spreken.

3. Gebruik video’s

Het tijdperk van de video’s is nu bezig en zal steeds belangrijker worden. Als je een professionele video wilt laten maken. Doe maar! Maar de dag van vandaag hebben smartphones zo een hoge kwaliteit dat je ook makkelijk zelf je video’s kan maken.

Sta je niet graag in beeld? Deel dan video’s die relevant zijn in je sector van andere pagina’s.

4. Wees een hulpbron voor je publiek

Maak een gids, handleiding,… waarmee je je publiek kunt gaan helpen. Zolang het maar super waardevol is! Je publiek zal dit appreciëren.

 

5. Maak de verwachtingen waar

Je hebt net een nieuw blogartikel geschreven of een video gemaakt. Je hebt een fantastische titel gevonden voor dit artikel die je super veel kliks zal opleveren. Maar wanneer men op de veel belovende titel klikt, komt men uit op een middelmatig artikel… Zorg ervoor dat je telkens de verwachtingen waar maakt.

6. Zeg iets controversieel

Heb je een bepaalde mening over iets? Probeer eens de discussie aan te gaan met je publiek en kijk hoe zei hier over denken. Probeer het wel gezond te houden en heb wel respect voor andere mensen hun mening. Maar wees gerust, met iets controversieel kan je snel een grote betrokkenheid hebben van je fans.

7. Exclusiviteit

één van de redenen waarom mensen je volgen op social media is dat ze iets in de plaats terugverwachten. Al is het nu entertainende of informerende content, je kan hier nog een stapje verder in gaan.

Wat kan je nu doen, je kan een exclusief aanbod gaan doen die enkel en alleen geldig is voor je Facebook fans of voor je Twitter volgers….

Conclusie

Je kan duizenden volgers hebben op Facebook, Instagram, Twitter,… maar als er geen interactie is met je publiek dan mis je het doel van Social Media. Social Media is meer dan je boodschap gaan verkondigen. Je wilt echt een conversatie kunnen aangaan met je publiek.

 

Comment Section

0 reacties op “7 Zaken Dat Je Zou Moeten Doen Om Je Social Media Marketing Te Boosten!

Plaats een reactie


*